4.11.14

Semoga mencapai apa yang diimpikan

Alhamdulillah. Tahniah Afiqah (darjah 4) & Afifah (darjah 1). Membanggakan. Kekalkan prestasi kecemerlangan. Perbaiki subjek yang lemah. Baik dunia & akhirat. Perjalanan masih jauh. Hormat ibu bapa & amalkan akhlak yang terpuji. Terima kasih. Semoga menjadi pendorong.

Kepada Afiqah,
Tahniah! Pencapaian naik mendadak bagi kebanyakan subjek. Perlu memberi perhatian kepada subjek Bahasa Inggeris dan Matematik. dan lebih konsentrasi untuk dua subjek ini. Tenyata anda tidak minat pada pendidikan seni. Subjek lain nampak naik mendadak dan turun markah namun masih kekal secara agregat. Kedudukan 5/43 dan 26/548. Kekalkan prestasi dan usaha sedikit lagi untuk lebih cemerlang. Lebih cenderung dan potensi kepada aliran agama. In sha Allah..

Kepada Afifah,
Tahniah! Keseluruhan subjek mendapat A. Kedudukan 1/42 dan keseluruhan 1/596. Kebanyakan subjek skor, hanya kehilangan 16 markah daripada keseluruhan. Bahasa Arab naik 3 markah, Bahasa Inggeris naik 4 markah. Bahasa Melayu Pemahaman naik 2 markah. Bahasa Melayu Penulisan naik 5 markah. Dunia Muzik dan Dunia Sains & Teknologi masing-masing turun 3 dan 6 markah. Tiga subjek kekal full mark, Pendidikan Kesihatan, Pendidikan Jasmani & Pelajaran Jawi. Nasihat ayah, pelajaran jaga juga, jangan lupa patuh kepada arahan dan nasihat ibu bapa. Jangan jadi orang malas ya. Potensi dan pengkhususan kita gilap ke arah mana.

1 comment: